Vietin rattoisaa viikonloppua pohtien, miten mahtaa käydä agilityn SM-kisojen suhteen. Jos pentuja tulee ja ne tulevat ajallaan eli äitienpäivää edeltävällä viikolla, Telkkä olisi sääntöjen mukaan oikeutettu osallistumaan SM:iin. However, jos nartulla on kotonaan kuusiviikkoiset pennut, se ei taida olla fyysisesti siinä kunnossa, missä kisataan fyysisesti rankan lajin arvokisoissa. Pieni utelu sieltä täältä varmisti näkemyksen, eli ei SM:iä meille tänä vuonna. Eikä karsintoja, koska nollavoitto puuttuu ja sitä tuskin ehditään saada siinä heinäkuun alussa kun ei sitä tullut koko kautena. Mut ei se menoa haittaa, asetetaan muita tavoitteita. Tai siis onhan meillä koko ajan, se viimeinen agilityserti. Ensimmäinen hyppysertikin olis kyllä hauska.

Toinen asia mitä yritin laskeskella, oli ruokamäärä. Telkkä on rehunkäyttäjänä sen luokan turbomasiina, että sen ei tarvitse kuin nähdä ruokaa ja se on vyötäisillä. Se on nyt kolme vuotta elellyt kahdella desillä ylipainoisen koiran ruokaa per päivä ja sillä se on saatu hyvään kuntoon. Nyt sen ei kuitenkaan tarvitse enää laihtua lisää, eli on aika laittaa se ylläpitomuonalle. Mietin sitä aivo ruvella että miten paljon lisäystä kalorimäärään pitäisi tehdä, mutta päädyin sitten lopulta niinkin tieteelliseen ratkaisuun, kuin että jatkossa se saa sen kaksi desiä laittia kahden r/d-desin sijasta. Toivotaan että se sillä pysyisi vakaana.

Sankari itse on kovin seurallinen, viihtyy sylissä ja putsaa peräpäätään apinan raivolla. Ei siis mitään suurempia muutoksia havaittavissa ;-)

More figures

I've done some research and now I'm positive that we won't make it to the Finnish Championships in agility this year. Six weeks after giving birth a bitch is just not physically ready to compete in an elite competition, in a sport that is as demanding as agility is. We will also be missing our team selection trials, since we haven't won a competition during this qualifying period. Too bad, but we'll come up with other goals. And we already have one, getting that last agility certificate to finish her championship. First certificate from jumpers would be nice, too.

Other numbers; I've also thought about Telkkä's food. She's been on Hill's r/d for obese dogs for three years now, she gets 2 dl a day. She uses her food to the last drop and will gain weight if possible. But now, she's in good shape so I need to switch her to a maintenance diet. I thought about her calorie intake and percentages, and then I decided that from now on, she'll get 2 dl of light food a day. That's about as scientific as it gets... We'll see what happens with that and change the portion if it's too much and she starts to bloat up.

The heroine of the day is pretty much her usual self. She likes to cuddle and cleans her rear end a lot. So no major changes quite yet ;-)