Vähän tosiaan työnteko haittaa harrastuksia, kuten blogaamista. Pentulootassa olen kyllä ehtinyt notkua, siitä olen pitänyt huolen. Pallerot menevät jo melkoista vauhtia pienillä kintuillaan ja kiinteää ruokaakin on maisteltu. Ensin maistettiin ripaus porojauhista, seuraavana päivänä hitunen pennuille tarkoitettua purkkimuonaa ja tänään sitten lautasellinen muhjuksi pehmitettyä nappulaa jossa oli tölkkiä seassa. Nopeasti nuo tajusivat homman nimen, joskin rehellisyyden nimissä on syytä kertoa että tänään kun tarjoilin sitä papanavelliä, siinä ui kolme koiraa. Ampu, Albus ja Tiira nauttivat lounaansa ns täysin rinnoin.

Painoa on tullut kaikille todella hyvin ja iso osa pissoista osuu paperille, hipii! Yksittäisiä hampaitakin on jo puhjennut ja niitä myös käytetään, ainkin jos Telkän puheisiin on uskomista. Se kiroilee kuin turkkilainen kun hampaat osuvat tissiin. Imettää kuitenkin hyvin ja hoitaa muutenkin edelleen erinomaisesti. Pennut pyrkivät jo ihan tosissaan ulos laatikosta, mutta kun se on sen 30 senttiä korkea niin toivotaan etteivät ihan heti pääse. Voi tulla pipi kun kumahtaa alas.

Kuvia ja videotakin olen ottanut, mutta nyt ei ehdi ennen maanantaita välttämättä niitä postailemaan. Sosiaalistuskin hissuksiin etenee, olen ottanut pohjaksi seitsemän säännön josta löytyy lisää vaikka googlettamalla rule of seven puppy. Olen siitä sitten vähän laajentanut, tavoitteeni on, että seitsemänviikkoiseksi mennessä pentu olisi

- liikkunut seitsemällä alustalla (tähän mennessä venta, frotee, paperi, muovi)

- leikkinyt seitsemällä erilaisella lelulla

- käynyt seitsemässä paikassa

- kohdannut 7 haastetta

- syönyt seitsemästä astiasta (tähän mennessä kivilautanen)

- syönyt seitsemässä paikassa

- tavannut seitsemän uutta ihmistä

- ollut autokyydissä ainakin seitsemän kertaa

- kuullut seitsemän erilaista outoa ääntä (kasassa jo pesukone ja naapurin rakennustyömaa)

- ollut häkissä ainakin seitsemän kertaa

- ollut erossa sisaruksistaan ja emästään 7 kertaa

Pennut ovat vielä liian pieniä ihan kaikkeen, mutta hissuksiin.

Three weeks already!

Unfortunately, I've been busy working this week so I haven't had the time for blogging. However, I've made it a priority to find the time to hang out with the pups. They are pretty fast on their tiny legs and we've already tasted some grown-up food. First, they had a taste of ground reindeer meat, then a touch of canned food for puppies and today, I gave them some softened kibble and canned food. They ate quite nicely, although I must confess that there were three puppies sprawled all over the plate. Ampu, Albus and Tiira enjoyed their meal whole-heartedly.

They've put on weight very nicely and already do some of their business on paper, yay! Some are teething already, and Telkkä tells me when there's a tooth in her teet, quite loudly actually. She still takes excellent care of the lot, she's one fine mama. Pups are trying to get out of the box, but it's 30 cm high so I'm hoping they won't make it quite yet.

I've made my own version of the rule of sevens, here's how it goes.

By the time a puppy is 7 weeks old it should have:

Been on 7 different surfaces (ventapad, towel, paper and plastic already covered)

Played with 7 different types of objects

Been in 7 different locations

Been exposed to 7 challenges

Eaten from 7 different containers (stone plate)

Eaten in 7 different locations

Met and played with 7 new people,

Been riding a car at least 7 times

Heard at least 7 strange noises (washing machine and neighbour's construction site so far)

Been crated at least 7 times

Been on its own without its dam or siblings at least 7 times

They're still too small to do all of this, but we'll get there in time.