Siis nuo pennut ovat ihan liian hauskoja just nyt :-D Vielä ei oikein tasapaino ole sataprosenttinen, mutta sehän ei estä menemästä tuhatta ja sataa. Laitoin niistä pienen videon juutuubiin, jos ei muuten uskota.

Seitsemän suhteen

- liikkunut seitsemällä alustalla - check

- leikkinyt seitsemällä erilaisella lelulla - pallot, verrantoapina, lattiarätti, narullinen nännäri, röhköpossu, joustonarut ja jos emännän varpaat ja nilkat lasketaan niin ollaan seitsemässä, mutta joka tapauksessa meno jatkuu ;-) On meillä tuossa noin iso jätesäkillinen erilaisia koiranleluja, joku meistä tykkää ostaa niitä.

- käynyt seitsemässä paikassa - pentuhuone, olkkari, pihamaa, auto ja jatkuu

- kohdannut 7 haastetta - pentulaatikon reuna, penturamppi, kuistin aluksen lautakasa, agilityputki, pentuaitauksen kivikasat, tutustuminen meidän neljään aikuiseen koiraan ja jatkuu

- syönyt seitsemästä astiasta - kivilautanen, posliinilautanen, muovikuppi, teräskuppi, nurmikko ja jatkuu. Tämän lisäksi on katsottu makuskaalaa, on syöty poroa, kanaa, nautaa, lammasta, lohta, kinkkua, kalkkunaa, perunaa, kasviksia ja tietenkin koiranruokaa. Noi muut maut on olleet vain höysteinä, pilttipurkista saatin kinkkua ja jotain tauhkaa, lohta ja perunaa sekä kalkkunaa ja kasviksia ihan vaan että makuaisti saa jumppaa. Pääruokana noilla on Hillsin lammasriisi penturuoka. Ahneita ovat. Ihania suorastaan.

- syönyt seitsemässä paikassa - pentuhuone, olkkari, piha-aitaus ja nyt täytyy kunnostautua, mutta kun ne on niin pirun sottaisia syömäreitä niin niitä ei millään viittis viedä hankalasti siivottaviin paikkoihin :-D

- tavannut seitsemän uutta ihmistä - check

- ollut autokyydissä ainakin seitsemän kertaa - vasta kerran, kierrettiin kylä että joku puolitoista minuuttia siinä meni. Mustat katteli että jaa tällanen juttu, merleistä joku huusi kuin hinaaja ja joku oli kiltisti hiljaa, mutta en tiedä kuka kun merlet oli alahyllyllä niin en nähnyt. Meillä on siis pakussa häkit kahdessa kerroksessa, yläkerrassa olleet mustat näkyi peilistä ja olivat herttaisesti koko mahtireissun.

- kuullut seitsemän erilaista outoa ääntä - pesukone, naapurin rakennustyömaa, isännän naulain, painepesuri, ruohonleikkuri, paineilmaletku ja seuraavaksi nallipyssy (niin ja isoille koirille karjuva emäntä, näiden ei pitäisi isoina koirina ihan heti laota jos ohjaajalla vähän ääni nousee :-P)

- ollut häkissä ainakin seitsemän kertaa - kolme kasassa, tsempataan

- ollut erossa sisaruksistaan ja emästään 7 kertaa - hups, vasta kerran. Aika tasaista oli toiminta kun vein ne yksi kerrallaan takapihalle, ensin katselivat hetken jaloissa, sitten tekivät kierroksen ja sitten palautuivat jalkoihin ihmettelemään. Isoimman kierroksen teki Ampu, mikä nyt oli vähän yllättävää kun ei se ole antanut sellaista kuvaa ollenkaan.

Notta hissuksiin. Silmäpeilaus, sirutus ja muu tarkastus lähestyvät kovaa vauhtia. Pistin jo pentueen tiedot omakoiraan, sitten kun saadaan sirunumerot niin se on siinä. Ja siitä viikko niin ovat jo luovutusikäisiä, herttis!

They're just too gorgeous

The pups are just way too much fun right now :-D They're not completely coordinated yet, but that doesn't stop them from trying to go really really fast. They're so cute, check out the video if you don' t believe me.

We've made some progress with the sevens, too. Just because we made it to seven in some categories, it doesn't mean we're stopping there.

Been on 7 different surfaces - check

Played with 7 different types of objects - check

Been in 7 different locations (puppy room, living room, yard, car)

Been exposed to 7 challenges (escaping the whelping box, the puppy ramp, a pile of lumber under the porch, agility tunnel, a pile of rocks to climb on and meeting our four adult dogs)

Eaten from 7 different containers (stone plate, porcelain plate, plastic container, steel dish); they have also tried at least 10 flavours of food so far. They eat Hill's lamb and rice kibble, but I've added some samples of different food stuffs.

Eaten in 7 different locations (puppy room, living room, yard; need to work on this)

Met and played with 7 new people - check

Been riding a car at least 7 times - just once so far. The black ones took it easy, but the merles made some noise, I don't really know which one of the merles.

Heard at least 7 strange noises - washing machine, neighbour's construction site, nail gun, lawn mower, pressure washer, compressed air nozzle and one Mrs Kariluoto shouting at the older dogs to stop barking so far; these guys should not be afraid of noises after hearing me at full volume :-D

Been crated at least 7 times - 3 down with a lot of noise!

Been on its own without its dam or siblings at least 7 times- just the once for now. They were pretty much alike in their interest to go explore, but Ampu was the most curious one. Which is funny, as she doesn't come across as a solo artist.

Our date with the vet is getting closer, and I've already filled out the forms, so after we get the chip numbers, they'll get their papers, too. And a week from that they're officially old enough to go to their new homes, geez!