Tai no, tämän blogientryn kirjoitus kyllä alkaa vartin väärän vuorokauden puolella ;-) Töiden hellitettyä kalmanotteensa iski vatsatauti neljäksi päivää ja taas jäi kirjoitus, mutta sehän ei sitä tarkoita etteivätkö pennut olisi kasvaneet ja kehittyneet. Jos ihan tarkkoja ollaan, niiden kasvu ja kehitys on jotain hillitöntä, joka päivä tulee jotain uutta. Ja joka päivä on erilainen, yhtenä päivänä yksi on reippain ja toisena toinen. Aika tasaisia ovat koko lössi, sinällään.

Isäntä rakensi lapsille rampin, mitä pitkin pääsee pentuhuoneesta pihalle aitaukseen. Siitä on otettava videopätkää heti kun saa aikaan, ovat muuten aika vastustamattomia... kultahippuja huuhdontarännissä :-D Seitsemän suhteenkin on jotain pientä saatu aikaan:

- liikkunut seitsemällä alustalla (tähän mennessä ruoho, kivetys, laudoitus, venta, frotee, paperi, muovi eikä ne tähän lopu)

- leikkinyt seitsemällä erilaisella lelulla (tähän mennessä pallot ja verrantoapina, nyt justiin alkaa herätä kiinnostus leikkeihin)

- käynyt seitsemässä paikassa (pentuhuone, olkkari, pihamaa)

- kohdannut 7 haastetta (pentulaatikon reuna, penturamppi, kuistin aluksen lautakasa)

- syönyt seitsemästä astiasta (tähän mennessä kivilautanen, posliinilautanen, muovikuppi, teräskuppi)

- syönyt seitsemässä paikassa (pentuhuone, olkkari, piha-aitaus)

- tavannut seitsemän uutta ihmistä (tähän mennessä 21 ja lisää on tilattu)

- ollut autokyydissä ainakin seitsemän kertaa

- kuullut seitsemän erilaista outoa ääntä (kasassa jo pesukone, naapurin rakennustyömaa, isännän naulain, painepesuri, ruohonleikkuri)

- ollut häkissä ainakin seitsemän kertaa (kaksi kasassa ja ääntä lähti :-P)

- ollut erossa sisaruksistaan ja emästään 7 kertaa

Kiintee ruoka menee raivolla ja painoa tulee. Pentutarkastus, silmäpeili ja sirutus on jo varattu että se on sitten se seuraava jännittävä osa. Pojista kaksi lauman päällimmäistä etsivät vielä sellaisia koteja, joihin halutaan paljon koiraa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että ne ovat Arn ja Tiira, vaikuttaisi siltä että Murrille ja Albukselle on kodit jo tiedossa, kuten myös molemmille tytöille.

Otin tiistaina parit kuvat, löytyvät ämpäristä. Oheisessa näytteessä Albus ja Tiira rahtusen söpöinä.

 

One month birthday! Yippee!

I managed to get a stomach flu after I got rid of the work that was interfering with my blogging, but I'm back now. Me being sick didn't stop the puppies from growing and developing, they are changing every day now :-)

Sande built them a ramp to use for moving to the enclosure they have on our yard. They are just too cute running up and down it :-D We've made some progress with the sevens, too.

Been on 7 different surfaces (grass, slate, wood, ventapad, towel, paper and plastic already covered and we're not stopping here)

Played with 7 different types of objects (balls and a cuddly toy so far)

Been in 7 different locations (puppy room, living room, yard)

Been exposed to 7 challenges (escaping the whelping box, the puppy ramp and a pile of lumber under the porch)

Eaten from 7 different containers (stone plate, porcelain plate, plastic container, steel dish)

Eaten in 7 different locations (puppy room, living room, yard)

Met and played with 7 new people (21 so far and counting)

Been riding a car at least 7 times

Heard at least 7 strange noises (washing machine, neighbour's construction site, nail gun, lawn mower and pressure washer so far)

Been crated at least 7 times (2 down with a lot of noise!)

Been on its own without its dam or siblings at least 7 times

They are already eating solid food twice a day and they are nicely greedy! I've booked an appointment with the vet, they'll get their eye check, puppy check and microchip done after turning six weeks old. Two alpha males still need to find their people, at the moment it would seem that they are Arn and Tiira. The ones that are lower in the pack have very very nice homes waiting for them :-)

I took a couple of snapshots on Tuesday, they're in the bucket. The one I selected here shows Albus and Tiira being just too cute, as usual.